پنیر لیقوان

دانستنی هایی در مورد پنیر لیقوان

 

بيشترين شيرپزهاي ليقواني، بيش از اينكه در ليقوان پنير توليد كنند، در مغان پنير مي‌زنند و با نام ليقوان به بازار شهرهاي بزرگ کشور عرضه مي‌کنند چراكه دشت مغان تنها تامين کننده شيرخام براي شيرپزهاي ليقواني است اما هيچ بهره‌اي از ارزش افزوده و اشتغالزايي پنير توليدي از شيرخام خود را ندارد.

ليقوان يکي از کهن‌ترين روستاهاي آذربايجان و در 36 کيلومتري جنوب شرقي شهر تبريز و در دامنه شمالي کوههاي سر به فلک کشيده سهند واقع شده است.

وجود آب و هواي سرد زمستاني و معتدل تابستاني در ليقوان باعث ايجاد مراتع و چمن‌زارهاي سرسبز و سبب روي آوردن مردم به نگهداري دام و رونق دامداري شده است؛ اما نکته مهم در حيات اقتصادي اين روستا، آن است که اهالي آن برخلاف دامداران ساير مناطق، شير خام توليدي را به کارخانه‌ها يا شيرپزها نمي‌فروشند، بلکه خودشان فرآوري و به پنير تبديل مي‌کنند.

در حقيقت شهرت ليقوان به خاطر پنير است که به شغل خانوادگي تعدادي از اهالي روستا تبديل شده است.

توليد پنير ليقوان مانند ساير پنيرهاي سنتي با زدن مايه پنير به شير و ايجاد لخته شروع مي‌شود. لخته با گذر از صافي آبگيري

شده و محصول به دست آمده بعد از برشهاي مساوي در بسته‌هاي حلبي به مدت سه تا پنج ماه در غارهايي نگهداري مي‌شود

تا پنير جا بيفتد.

توليدکنندگان پنير در ليقوان به برکت آب و هواي سرد و معتدل و وجود غار "کهل" در کنار کارگاهها که نقش سردخانه را دارند،

در هزينه‌هاي گزاف انرژي صرفه جويي مي‌کنند.

بعد از طي مرحله سردخانه، پنير داخل حلب‌هاي بزرگ جهت بسته‌بندي در ظروف کوچکتر بيرون آورده مي‌شود.

پنير ليقوان علاوه بر شهرت و طعم خوش آن، با بهره‌وري بالايي نيز توليد مي‌شود؛ بطوريکه از هر سه كيلو شير گوسفندي در ليقوان يک کيلو پنير توليد مي‌گردد. اين درحاليست كه در ساير مناطق از جمله دشت مغان از هر پنج كيلو شير خام يك كيلو پنير توليد مي‌شود.

 

  

  آدرس: تهران، خیابان فلسطین، پایینتر از میدان فلسطین، شماره 351، طبقه همکف

   تلفن: 66463676-021، 66412418-021، 66412507-021

   فکس: 66466536-021    ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

 

 

 

 

طراحی وب سایت توسط : کمک وب | کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت آسیا پانیذ می باشد ، کپی رایت ۲۰۱۲